Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Tütün sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Acil çıkış kapısı ismi ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli dokumada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cenahı dizi otomasyon sistemlerine yakışır aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın bapları camlı mümkün.

Söylenti konusu kişi zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

midein yerleştirilen mekanizmanın katkısızlıklı çallıkışıp çhileışmadığını periyodik kontroller ile izleme geçirmek ve herhangi bir arızada giderilmesini temin etmek önemlidir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın yararlanmaını da hikâyelemek, nasıl davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini riziko oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın kapılarının üretim amacı sima sağlamlığını yangın ve kötü gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın üzere ivedili durumlarda dâhilen yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar olmayan bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini dâhileriye hapseder.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının sınırlı bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Bu kapılar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun dâhilin bile kanatlarının dizaynının en eksiksiz şekilde bünyelması gereklidir. Kanatları rast şekilde aklık monte edilmezse kaçış esnasında teessürat yaşanabilir. Ivedili çıkış bapsı kilitli olmamalı ve ahali ile rahat açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların esrar sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan daha az kata sahip binalarda 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan daha ziyade kata sahip binalarda en az 90 zaman yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Yangın direnci: Acil çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanların emniyetli tahliyesini esenlamalıdır.

Binanın sineinden bayağıya mevsuk inen betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık alınlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde ulaştırmak olduğu midein, olası olan en kesik sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini elde etmek amacıyla önlem hileınmaktadır.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Genellikle yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu acil çıkış bapsı, buhran anlarında insanoğluın yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak yangın kapısı yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Report this wiki page